Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Premies 2017 Internationale Ziektekostenverzekeringen

Gepubliceerd: 
Wednesday, 2 November, 2016

Wijzigingen en aandachtspunten voor 2017

De premies voor ziektekostenverzekeringen worden jaarlijks herzien. Meestal worden in november en december de premies voor het volgende jaar bekend gemaakt. Aan de wijziging van premie liggen verschillende factoren ten grondslag:

 1. Medisch prijspeil;
 2. Aantal schades en claims;
 3. Overige kosten;
 4. Aanpassing voorwaarden.

Aandachtspunten:

 • Bij internationale ziektekostenverzekeringen speelt mee dat het prijspeil per land/regio kan wijzigen. En verzekeraars kunnen premies bepalen op basis van verschillende uitgangspunten: op basis van woonland, op basis van woonregio of op basis van dekkingsgebied.
 • In de regel stijgen de premies, omdat de kosten van de medische zorg toenemen in verband met nieuwe behandelmethodes, nieuwe medicijnen en nieuwe technieken. 
 • Verzekeraars kijken ook naar de kosten per dekking, omdat de gemiddelde kosten per dekking kunnen verschillen. Zo kan het percentage per dekking verschillen.
 • Naast de stijging van de premies, geldt dat iemand bij een verzekeraar in een hogere (=duurdere) leeftijdscategorie komt. Dus ook bij een "overal" gelijkblijvende premie kan de premie voor een individu stijgen.
 • Premies kunnen ook enkel voor bepaalde leeftijdscategorieën worden aangepast.

Premies 2017

Hieronder een overzicht van de verwachtte premies voor komend jaar van de verzekeraars waar wij mee samenwerken en enkele andere verzekeraars:

 1. Nederlandse basisverzekering; +9,4% (DSW), +7,5% (CZ)
 2. Goudse Expat Pakket: indicatie -15% tot +10%*
 3. OOM Wonen Buitenland: +5% (Regular) en +10% (Comfort en Deluxe)
 4. International Expat Insurance: +3%
 5. You Genio Globality Health: 0%
 6. Cigna Global: zie hieronder voor een toelichting.**
 7. Allianz Worldwide Care: nnb
 8. Expat & Co Europat Localplus: nnb
 9. XHI Zilveren Kruis: stopt per 1/1/2017***

NNB = nog niet beschikbaar. Zodra bekend zullen we bovenstaand overzicht aanvullen.

* Goudse: de verandering van premie verschilt per leefitjd, dekking en regio. De premie daling heeft betrekking op de regio Inclusief de "dure landen"  (Singapore, Hong Kong, e.a.) maar exclusief de USA.

** Cigna Global: 2 maal per jaar worden premies aangepast. Dit verschilt per land, per dekking, per leeftijd en per gezinssamenstelling. Het is daarom niet mogelijk om een algemeen beeld te geven van de premie ontwikkeling.

*** XHI: De premies van de vervangende AXA PPP verzekering zijn nog niet bekend, maar liggen naar verwachting wel hoger. En de overgang geeft in dit soort situaties ook meer onzekerheid over de lange termijn. Deze onzekerheid komt omdat ze iedereen met pre-exsting conditions accepteren. Voor deze groep zal overstappen naar een andere verzekeraar vaak onmogelijk blijken te zijn. Degene zonder medische issues kan vaak wel makkelijk overstappen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de nieuwe verzekeraar al snel met relatief hoge kosten zit = premie stijging. Wij hebben dat vaker zien gebeuren in het verleden.

Vermelde stijgingen zijn indicaties, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

Wat te doen bij een hoge premie stijging?

In principe is het bij Europese verzekeringen zo geregeld dat als de premie stijgt, deze voor iedereen stijgt:

 • Er zijn geen individuele stijgingen, anders zou de premie na (chronische) ziekte of ongeval dermate kunnen stijgen dat deze onbetaalbaar wordt;

 • Alle verzekerden dragen de risico's van de "pechvogels". Een mooi principe, maar dat betekent wel dat ook indien men zelf in geheel geen kosten maakt de premie toch nog kan stijgen;
 • Indien u denkt geen kosten te zullen maken, en indien dat wel gebeurt er een zekere financiële buffer is, dan is een eigen risico te overwegen, voor zover daar niet al sprake van is. Bedenk wel dat een eigen risico niet zonder meer kan worden verlaagd. Dus bij chronische medische issues dient u zelf jaarlijks dit eigen risico te financieren;

Overstappen op een andere internationale ziektekostenverzekering?

Men denkt ook wel eens aan overstappen op een andere verzekering. Dat kan in een aantal gevallen interessant zijn. Maar bedenk wel het volgende:

 • Andere verzekeraars zullen medische vragen stellen, en kunnen mogelijk pre-existing conditions toepassen, en aanvragen zelfs geheel afwijzen;
 • Ook bij andere verzekeraars kunnen soms hoge stijgingen plaatsvinden. Vraag bij interesse naar onze ervaringen op dat gebied.

Desondanks kan "proberen" geen kwaad, oriënteren kan soms veel geld besparen en aan het aanvragen van offertes zijn geen kosten verbonden. Hieronder staat de link naar ons adviesformulier vermeld. Door middel van dit formulier kunnen de premies van alternatieven worden opgevraagd. Wij helpen u natuurlijk ook met het maken van een keuze.

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Nienke
JoHo was aangeraden door een vriendin en ze hebben direct contact met mij opgenomen. De informatie was heel duidelijk en ik ben goed geadviseerd en geholpen met het afsluiten van mijn verzekeringen. Dit in tegenstelling tot internationale grote verzekeringen die veel verwarrende informatiegeven. Joho Insurances is absoluut een aanrader voor iedereen die langdurig in het buiteland verblijft. Niet alleen voor een zorgverzekering maar ook goede opties voor andere verzekeringen. Een super goede service!
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!