Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Expatverzekeraar XHI stopt per 1/1/2017

Gepubliceerd: 
Monday, 24 October, 2016

Gevolgen voor verzekerden

Expatverzekeraar XHI heeft deze maand (Oktober 2016) aangekondigd* geheel te stoppen met haar Expatverzekering. Ondanks signalen dat niet alles even voorspoedig verliep bij deze verzekeraar, komt deze mededeling toch vrij onverwacht. Ook omdat het een zeer rigoureuze beslissing is, met grote consequenties voor de verzekerden.

 

Achtergrond

Op de website geeft XHI het volgende aan: “it is becoming increasingly difficult for XHI to meet international requirements”. Alhoewel dit aspect zeker relevant is voor internationale ziektekostenverzekeringen, is dit vermoedelijk niet de enige reden. De flinke premie verhogingen de laatste jaren doen vermoeden dat de belangrijkste oorzaak ligt in de enorme kosten in de gehele portefeuille. Voor de verzekerden doet de reden niet ter zake, maar zijn de gevolgen veel belangrijker.

 

Wat zijn de gevolgen voor de verzekerden?

Eén belangrijk gevolg = onzekerheid. XHI is een samenwerking met AXA PPP aangegaan, en AXA PPP zal een voorstel doen aan alle XHI verzekerden. Hiermee zijn de onzekerheden niet verdwenen: Welke premie zal worden voorgesteld? En hoe zal deze premie zich de komende jaren ontwikkelen*? Er is geen garantie dat AXA de premie niet op eenzelfde manier laat doorstijgen als XHI deed. Wat is de werkwijze van deze verzekeraar? Hoe gaan zij met claims om? Waar kunt u terecht met klachten en problemen? Voorheen kon alles in het Nederlands, en indien nodig ook via Nederlandse klachteninstituten. Nu zal alles in Engeland moeten plaatsvinden. Wat gaat er gebeuren met verzekerden die onder behandeling staan, en of naar verwachting binnenkort geopereerd moeten worden? Hoe gaat het contact met ziekenhuis en alarmcentrale verlopen?

 

* De premies van de vervangende AXA PPP verzekering zijn nog niet bekend, maar liggen naar verwachting wel hoger. En de overgang geeft in dit soort situaties ook meer onzekerheid over de lange termijn. Deze onzekerheid komt omdat ze iedereen met pre-exsting conditions accepteren. Voor deze groep zal overstappen naar een andere verzekeraar vaak onmogelijk blijken te zijn. Degene zonder medische issues kan vaak wel makkelijk overstappen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de nieuwe verzekeraar al snel met relatief hoge kosten zit = premie stijging. Wij hebben dat vaker zien gebeuren in het verleden.

 

Wat kunnen de verzekerden doen? Zijn er alternatieven?

Er komt, als het goed is, in ieder geval een voorstel waarbij men zonder medische vragen en beoordeling geaccepteerd zal worden bij AXA PPP. Dit is zeker van belang voor verzekerden met medische issues, omdat overstappen op een geheel nieuwe particuliere ziektekostenverzekering tot problemen zou kunnen leiden. De verzekerden waarbij dit niet of minder speelt hebben de mogelijkheid zich te oriënteren op alternatieven. Er is per 1/1 de mogelijkheid tot overstappen, dus november is een goede maand om alles op een rijtje te zetten.

 

Wat kan ik doen?

Op onze website www.expatverzekering.nl staat veel informatie over alternatieve mogelijkheden. Ook is er achtergrondinformatie te vinden en tips bij het overstappen op een andere particuliere ziektekostenverzekering. Om een idee te krijgen van de premies en dekkingen van deze alternatieven raden wij aan het volgende adviesformulier op deze website in te vullen: https://www.expatverzekering.nl/advies

 


* XHI vermeld op haar website www.xhi.nl (21/10/2016) het volgende:

Changes XHI in 2017 XHI is being discontinued from 1 January 2017 Due to the ongoing introduction of regulations in a number of countries, it is becoming increasingly difficult for XHI to meet international requirements. Some countries require people to take out insurance with a local insurer. The number of countries where this applies is expected to increase. As a result, we have decided to discontinue the XHI product range with effect from 1 January 2017.

Do you have an XHI through your employer? We are committed to providing your expats with high-quality insurance in years to come. So we are offering your employer the international health insurance underwritten by AXA PPP International. As part of the world’s largest insurance company, AXA PPP International has greater access to locally compliant solutions and understands local and international regulations around the world. The international health insurance provided by AXA PPP International is similar to XHI. And you can continue to use the services of EuroCross. Your employer is informed about these changes. Once your employer has reviewed the new AXA offer, you will be informed about the changes for you.

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!