ASSSA Ziektekostenverzekering ASSSA Ziektekostenverzekering

ASSSA is een zorgverzekeraar uit Alicante in Spanje. ASSSA biedt op maat gemaakte zorgverzekeringen voor expats die in Spanje wonen en werken, inclusief dekking voor visa- en residentie aanvragen.

1.De particuliere zorgverzekeraar voor Expats in Spanje

ASSSA is een zorgverzekeraar uit Alicante in Spanje. ASSSA biedt op maat gemaakte zorgverzekeringen voor expats die in Spanje wonen en werken, inclusief dekking voor visa- en residentie aanvragen.

2.Over ASSSA

ASSSA is een toonaangevende particuliere zorgverzekeraar met meer dan 80 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige gezondheidszorgdiensten. ASSSA begrijpt de unieke behoeften van expats en biedt verzekeringen die zowel uitgebreide medische dekking als administratieve ondersteuning bieden. Verzekerden kunnen bij een van de twintig klantenservice kantoren terecht voor hulp bij het maken van afspraken of andere zaken die spelen met betrekking tot medische zorg en die ze persoonlijk willen regelen.

3.In welke Spaanse provincies biedt ASSSA haar verzekeringen aan?

Albacete, Alicante, Almería, Barcelona, Cuenca, Girona, Granada, Guadalajara, Las Palmas, Lleida, Madrid, Málaga, Murcia, Tenerife, Tarragona, Toledo, Valencia.

4.Het Spaanse gezondheidsstelsel en een private verzekering van ASSSA

Het publieke zorgstelsel in Spanje wordt geheel gefinancierd door belastingen en niet door prive premies zoals in de particuliere zorg. Het publieke stelsel biedt universele zorg aan alle inwoners in Spanje en aan Europese burgers die belasting betalen over hun pensioen in land van herkomst binnen de Europese Unie. Ben je gepensioneerd en krijg je AOW, dan kun je middels een S1 formulier van de CAK je aanmelden bij de “securidad social” en gebruik maken van het publieke stelsel. Het publieke zorgstelsel in Spanje is in de basis goed en kent, net zoals in Nederland met het basispakket, geen uitsluitingen voor medische aandoeningen, maar kan gepaard gaan met lange wachttijden en minder persoonlijke aandacht. Vaak is het meenemen van een tolk een vereiste als men de taal niet kundig is. Een particuliere zorgverzekering zoals ASSSA biedt snelle toegang tot particuliere specialistische zorg, meer comfort met een privékamer, en uitgebreide dekking en meertalige hulp. In veel particuliere ziekenhuizen zijn vertalers werkzaam om te helpen als de taal een probleem is. Wel kunnen medische aandoeningen in de particuliere zorg uitgesloten worden. Bij ASSSA bent u echter voor de uitsluiting nog steeds gedekt voor eerste hulp assistentie in geval van nood. U kunt ook gewoon naar de dokter gaan voor een consultatie en om een recept voor medicijnen te krijgen. Veel mensen kiezen ervoor om beide systemen te combineren om zo het beste van beide werelden te benutten. Rond de 30% van de Spaanse inwoners hebben naast de publieke zorg ook aanvullend een particuliere ziektekostenverzekering.

5.De verzekeringsplannen van ASSSA

 • Basispakket: Essentiële medische dekking voor alledaagse gezondheidszorg. Brede dekking inclusief specialistische behandelingen en hospitalisatie. Acceptatie tot en met 79 jaar. Niet geschikt voor Visa of Residentie aanvragen.
 • Standaard dekking: Het is een zeer goede dekking (in het geval u een EU-kaart of Spaanse ziekenfondskaart heeft, zou het een ideale combinatie zijn), voor alle specialisten en artsen als poliklinische patiënt, operatie onbeperkt inclusief medicatie, 30 fysiotherapie per jaar, tandheelkundige behandeling: controle, tandreiniging, extractie en röntgenstraling. Acceptatie tot en met 74 jaar.
 • Plus dekking: al het bovenstaande plus als extra biedt een jaarlijkse preventieve controle, automatisch inbegrepen zijn gynaecoloog, uitstrijkje, mammografie, Röntgenfoto en botdichtheid controle voor de vrouwen en urologische en cardiologische controle voor mannen. Acceptatie tot en met 74 jaar.
 • MASTER dekking: is een volledige dekking inclusief al het bovenstaande en omvat bovendien alle medicatie- en apotheekkosten tijdens ziekenhuisopname en controles, dit plan omvat ook een preventieve controle op darmkanker. Acceptatie tot en met 74 jaar.
 • ASSSA Summum: naast bovengenoemde voordelen: onbeperkt chirurgisch en medische opname in ziekenhuis, inclusief medicatie, 60 sessie fysiotherapie per jaar, aanvullende screening darmkanker met coloscopie inbegrepen vanaf de 1e verzekeringsdag, volledige controle met volledig bloedanalyse vanaf dag 1, dagelijkse ziekenhuisvergoeding, vrije artsenkeuze, inclusief prothesen voor knie- en heupoperaties tot € 3000,-. Acceptatie tot en met 74 jaar.

ASSSA biedt ook de volgende garanties vanaf de eerste dag van uw verzekering:

 • Levenslange dekking - ASSSA annuleert nooit uw polis, onafhankelijk van het gebruik van de polis. In Spanje zult u moeilijk een ​​andere verzekeringsmaatschappij vinden die deze annuleringsgarantie biedt.
 • De leeftijd waarop u toetreedt, is de leeftijd waarop uw premie berekend blijft - we verhogen de premie niet omdat u een jaartje ouder bent geworden.
 • We geven alle documenten voor residentie af in het Spaans.
 • Wij verstrekken alle documenten voor uzelf in het Nederlands.

Ondersteuning voor Visa- of Residentieaanvragen:

Voor expats die een visum of residentie in Spanje willen aanvragen, biedt ASSSA de noodzakelijke verzekeringsdekking die voldoet aan de Spaanse immigratie-eisen. Wij zorgen voor alle vereiste documentatie en ondersteunen u tijdens het gehele aanvraagproces.

6.Voorbeeld premies ‘Standaard’ dekking per maand

0-34 jaar: € 54
34-49 jaar: € 57
50-59 jaar: € 85
60-64 jaar: € 110
65-69 jaar: € 144
70-74 jaar: € 178

De premies zijn onder voorbehoud van acceptatie. Er is een korting voor kinderen voorzien als deze op een familiepolis worden meeverzekerd.

7.Waarom kiezen voor ASSSA?

 • Speciaal ontworpen voor Expats: De verzekeringsplannen zijn afgestemd op de specifieke behoeften van buitenlanders die in Spanje wonen.
 • Uitgebreide Dekking: Inclusief huisartsbezoeken, specialistische zorg, ziekenhuisopnames, tandheelkundige zorg, en noodgevallen.
 • Netwerk van Zorgverleners: Toegang tot een uitgebreid netwerk van gerenommeerde ziekenhuizen en medische professionals.
 • Meertalig ondersteuningsteam: Het team spreekt meerdere talen en staat klaar om u te helpen bij al uw vragen en zorgen.
 • Gaat u Residentie aanvragen?: ASSSA biedt de nodige verzekeringsdocumentatie en ondersteuning aan voor residentieaanvragen. Alle dekkingen, met uitzondering van het basispakket, worden voor de residentie aanvragen bij de vreemdelingenpolitie geaccepteerd.

8.Neem contact op

JoHo Insurances adviseert niet zelf over de verzekeringen van ASSSA. Als u klikt op de link hieronder en uw gegevens achterlaat voor een offerte dan wordt er door ASSSA contact met u opgenomen en afgestemd welke verzekering in uw geval het best aansluit.

Wilt u meer weten over onze diensten of een verzekeringsplan afsluiten? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze contactinformatie pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering.