Allianz Global Assistance - Globetrotter reisverzekering Allianz Global Assistance - Globetrotter reisverzekering

De Allianz Globetrotter Verzekering is een complete reisverzekering voor langdurig verblijf buiten Nederland, die je ook kunt afsluiten als je geen ziektekostenverzekering meer hebt in Nederland. In dat geval kies je voor de optie medische kosten volledig. Je kan echter ook je ziektekostenverzekering laten aanvullen met de optie Medische kosten Aanvullend. Je kan je met de Globetrotter voor maximaal 2 jaar aaneengesloten verzekeren, waarbij je één tussentijds bezoek aan Nederland voor de gehele periode mee kan verzekeren.

1.Highlights Globetrotter

 • Volledige dekking voor spoedeisende medische zorg - Ook als je geen recht meer hebt op de Nederlandse zorgverzekering
 • Ook geldig als je bent uitgeschreven bij Basisregistratie Personen - Als je je hebt uitgeschreven bij de gemeente blijf je recht behouden op de dekking van deze verzekering
 • Risicovolle werkzaamheden te verzekeren + direct af te sluiten - Bijvoorbeeld als je gevaarlijk werk gaat doen, zoals met zware landbouwmachines of wilde dieren
 • Ook af te sluiten door inwoners van België en Duitsland - Voor mensen die in België of Duitsland woonachtig zijn, is de Globetrotter ook geschikt!

2.Studie, stage, vrijwilligerswerk of tijdelijk betaald werk?

Het is belangrijk om te weten dat Allianz Global Assistance graag van tevoren wil weten wat je precies gaat doen. Voor bepaalde soorten werkzaamheden geldt namelijk dat je een toeslag moet betalen. Heb je geen toeslag betaald, dan ben je niet verzekerd.

Op het moment dat je voor vertrek weet dat je een vrijwilligersproject gaat doen, of tijdelijk een baantje hebt, dan kun je dit natuurlijk goed aangeven en kan worden bekeken of je toeslag dient te betalen. Anders is het wanneer je voor vertrek alle opties open wilt houden en spontaan wilt mee gaan helpen bij een project als je dit tegenkomt tijdens je reis. Dit betekent dat je vanuit het buitenland contact moet opnemen om te bepalen of je een toeslag moet betalen. Als je een toeslag moet betalen, dan betaal je die evengoed over de gehele verzekerde periode én er geldt een wachttijd van 3 dagen na het aanpassen van de polis. Houd hier dus rekening mee als je de Globetrotter afsluit om te voorkomen dat je ineens onverzekerd bent.

3.Dekkingen van de Globetrotter

 • S.O.S. hulpverlenging
 • Reisongevallen
 • Reisbagage
 • Medische kosten (aanvullend en volledig)
 • Rechtsbijstand  (optioneel)
 • Aansprakelijkheid

Daarnaast zijn er een aantal (betaalde) extra services die Allianz Global Assistance aanbiedt zoals een SMS Assistant, Luggage Assistent.

Voorvallen zoals diefstal, ziekenhuisopname, of noodgedwongen terugkeer naar Nederland zijn allemaal verzekerd. Ook voor ongevallen bij wintersport en onderwatersport en tijdens werkzaamheden (uitgezonderd werkzaamheden die extra gevaarlijk zijn, zie voorwaarden) ben je verzekerd. Het dekkingsoverzicht bevat de opzet van de dekking en de maximale vergoeding.

4.Online aanvragen

Lees meer informatie over de Allianz Globetrotter verzekering of vraag de verzekering aan via JoHo!

Waarom via JoHo?

 • Géén assurantiebelasting, géén poliskosten en diverse kortingen
 • Je bent niet alleen zelf goed verzekerd, maar je steunt tevens de JoHo projecten in het buitenland.

5.Heeft u een vraag over de Allianz Globetrotter Verzekering?

Wij beantwoorden uw vragen graag. Vul hier het vragenformulier in.