Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling.

Zwangerschap in het buitenland

Zwangerschap is een belangrijk punt om rekening mee te houden bij de keuze van een internationale zorgverzekering. Bij particuliere ziektekostenverzekeringen / expatverzekeringen is dat namelijk anders geregeld dan in Nederland! Een zwangerschap is namelijk niet altijd (geheel) meeverzekerd. Er is een aantal punten om rekening mee te houden. Hieronder een opsomming van enkele tips en belangrijke aandachtspunten:

 

1) Kies de juiste dekking

Verzekeraars bieden vaak meerdere dekkingsniveau's aan. Beperktere dekking voor een lagere premie. een gemiddelde dekking, en de dekkingen met "bijna alles er op en aan". Bij de beperktere dekkingen is zwangerschap vaak niet meeverzekerd. Mede gezien de wachttijden (zie andere punt hieronder) is het van belang direct bij aanvraag een juiste dekking te kiezen. Het is namelijk, eenmaal zwanger, vaak niet meer mogelijk over te stappen naar een dekking inclusief vergoeding kosten zwangerschap en bevalling.

 

2) Hou rekening met wachttijden

Bij particuliere verzekeringen geldt vaak een wachttijd, voordat kosten in verband met zwangerschap worden vergoed. Dit betekent dat de eerste 10 tot 12 maanden geen vergoeding volgt. Hierbij een voorbeeld van een situatie bij een dekking/verzekering met een wachttijd van 10 maanden: stel dat men na 6 maanden verzekerd te zijn geweest zwanger is, dan geldt de eerste 4 maanden geen dekking voor de kosten verband houdend met de zwangerschap. Daarna, omdat de wachttijd van 10 maanden is verstreken, wordt de kosten wel conform dekking vergoed. Vanzelfsprekend geldt, indien men verzekerd blijft, bij een volgende zwangerschap deze wachttijd niet meer.

Zeker indien men mogelijk op korte termijn zwanger wil worden, is het van belang rekening te houden met wachttijden. Er zijn enkele mogelijkheden om een verzekering te kiezen waarbij geen wachttijd geldt voor vergoeding van kosten i.v.m. zwangerschap, mits de verzekerde bij aanvraag nog niet zwanger is. Daar kunnen soms voorwaarden aan verbonden zijn. Zie voor details de betreffende pagina's van de verzekeringen, of beter: neem contact met ons op, bij voorkeur via het adviesformulier. LET OP: voorwaarden worden jaarlijks aangepast.

 

3) Reeds zwanger bij aanvraag van een ziektekostenverzekering?

Helaas worden bij aanvraag van een ziektekostenverzekering reeds bestaande zwangerschappen vrijwel altijd uitgesloten van dekking. Vervelend. Mocht daar sprake van zijn, neem contact met ons op om te bekijken of - en wat voor eventuele alternatieve mogelijkheden er nog kunnen zijn.

 

4) Automatisch meeverzekeren pasgeboren kindje?

Het is belangrijk dat een pasgeboren kindje zonder medische vragen meeverzekerd kan worden. Onder de Nederlandse basisverzekering is dat "normaal", bij particuliere verzekering niet. Hopelijk gaat alles natuurlijk goed met de gezondheid, maar helaas bestaat er ook een kans dat er medische problemen zijn. Deze kosten vallen overigens ook niet onder de dekking van de moeder. Denk aan de kosten van enkele weken couveuse, maar zeker ook de mogelijkheid om het kindje later particulier te kunnen verzekeren, zonder uitsluitingen. Het is dan heel belangrijk dat de verzekering het kindje zonder medische vragen meeverzekerd. Of dat kan, hangt van enkele voorwaarden af. Dit verschilt per verzekeraar. Denk hierbij onder andere aan de volgende aspecten:

  • Is de zwangerschap meeverzekerd? Zoja, dan wordt in veel gevallen (check het wel bij aanvraag) het kindje ook zonder medische acceptatie meeverzekerd. Is de bevalling niet gedekt onder de verzekering (bv in verband met de lagere dekking, of een reeds bestaande zwangerschap bij aanvraag)? Veel verzekeraars verzekeren dan het kindje niet automatisch mee! Ook dit verschilt per verzekeraar.
  • Zijn beide ouders meeverzekerd op de polis? Zo nee, dan is dit voor sommige verzekeraars reden om ook het kindje niet automatisch mee te verzekeren.

Kortom, zaken om vooraf goed over na te denken. JoHo Insurances kan hierbij adviseren en assisteren.

Heeft u een spoedige kinderwens en wilt u graag weten wat de beste mogelijkheden zijn om u te verzekeren? Geef uw wens dan duidelijk aan bij het invullen van ons adviesformulier.

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
T: +31883214561
E: info@johoinsurances.org