Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Reisadviezen van Buitenlandse Zaken

Ter voorbereiding op emigratie of een reis, en om op de hoogte te blijven tijdens het verblijf in het buitenland, bieden de Reisadviezen van Buitenlandse Zaken waardevolle informatie. Er wordt permanent informatie verstrekt en geactualiseerd op het gebied van veiligheid en risico's, en veranderingen van omstandigheden. BuZa biedt de mogelijkheid om via e-mail en/of de verzekeringsapp "BZ REISADVIES" (voor Iphone en Android) op de hoogte te blijven.

Reisadvies van Buitenlandse Zaken en UK Foreign and Commonwealth Office

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen. De Engelse FCO is eveneens expert op het gebied van veiligheid wereldwijd. Beide organisaties bieden de mogelijkheid om via e-mail op de hoogte gehouden te worden van veranderingen in veiligheidssituaties. Dit kan ook per land worden ingesteld.

"Wanneer de veiligheidssituatie in een land verslechtert, kan het voorkomen dat alle reizen naar een bepaalde bestemming worden ontraden. Dit betekent echter niet dat het Ministerie een 'negatief' reisadvies geeft: het ministerie geeft geen 'positief' en ook geen 'negatief' advies. De reisadviezen van het ministerie zijn niet-bindend."

Gevolgen voor reis- en ziektekostenverzekeringen

Voor de eigen veiligheid is het van belang de adviezen in de gaten te houden. Een ander belangrijk aspect is dat veel verzekeringen (soms na een "vluchttijd" van enkele weken) geen dekking meer geven! Controleer hiervoor de voorwaarden van de reis- en/of (internationale) ziektekostenverzekering.

Calamiteitenfonds (alleen voor reizen geboekt vanuit Nederland)

Indien je op reis bent en je onverhoopt te maken krijgt met een calamiteit zoals bijvoorbeeld een natuurramp dan kan het zijn dan je vakantie daardoor moet worden aangepast. Het kan zelfs zo zijn dat je reis moet worden afgebroken. Het calamiteitenfonds betaald de kosten van het aanpassen van je reis en bij afbreken een vergoeding voor de niet genoten reisdagen als dit voortvloeit uit een calamiteit. Dit enkel indien vooraf een bijdrage is betaald aan dit fonds.

Als er ergens ter wereld een calamiteit dreigt, bijvoorbeeld een orkaan die in de richting van een toeristische bestemming gaat, dan kan een zogenaamde dekkingsbeperking worden ingesteld. De garantie van het Calamiteitenfonds wordt dan ingetrokken. U kunt dan uw reis vanaf 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. De reisorganisator betaalt in dat geval uw geld terug. Je kan alleen aanspraak maken op de genoemde regelingen als je geboekt hebt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Voor meer informatie kijk op: http://www.calamiteitenfonds.nl/

Het afbreken van je reis of het annuleren van je reis valt over het algemeen niet onder de dekking van je reis of annuleringsverzekering. Het kan echter wel zo zijn dat de verzekeringsmaatschappij in dit soort situaties uit coulance overweging toch een vergoeding geeft. Het is dus altijd raadzaam om contact op te nemen met je verzekeraar of tussenpersoon indien je in zo'n situatie terecht komt.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.