Veel van onze klanten gaan langdurig in het buitenland wonen en werken. Naast vragen over internationale verzekeringen (onze specialiteit), krijgen we ook vragen over inschrijving gemeente (BRP, RNI), KVK inschrijving, en fiscale zaken. De veelheid aan regels maakt het vaak complex, en uitschrijving bij de ene instantie kan gevolgen hebben op een ander vlak.
arbeidsongeschiktheid
Als je een inkomen uit het buitenland hebt, dan kan er veel veranderen. Óók als je nog in Nederland blijft wonen. Of je in Nederland sociaal verzekerd bent en blijft, is namelijk niet alleen afhankelijk van waar je woont. Of waar je woning staat. Waar je werkt en waar je belasting afdraagt zijn vaak belangrijker. Bereid je goed voor als je gaat werken voor een buitenlandse werkgever.
Biedt de toekomstig werkgever je een ziektekostenverzekering aan? Je denkt vast "prettig geregeld". Maar als je niet goed weet waar je op moet letten, zou je in lastige situaties terecht kunnen komen. Omdat de verzekering niet de dekking biedt die je had verwacht, omdat alleen inpatient behandelingen worden vergoed óf omdat de verzekeraar jouw verzekering stopzet nadat je "te veel hebt gekost".
Wanneer je een ongeval hebt gehad kun je te maken krijgen met medische kosten. Misschien kun je ook niet meer werken, waardoor je geen inkomen meer hebt. Welke verzekering kun je gebruiken om de medische kosten vergoed te krijgen? En welke verzekering zorgt voor een vervangend inkomen? Wat is het verschil tussen een ongevallenverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering? We vertellen je graag meer!