Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Sociale Verzekerings Bank

De SVB regelt zaken zoals de AOW (Algemene Ouderdoms Wet) en de ANW (Algemene Nabestaanden Wet). Bij uitschrijving bij de gemeente stopt de opbouw AOW en vervalt het recht op de ANW. de SVB regelt de uitbateling in het buitenland van de AOW.

Bijverzekeren van vervallen rechten (AOW en ANW) via de SVB is (tot 1 jaar na vertrek) vrijwillig bij te verzekeren. Dit kan echter relatief duur zijn, omdat de premie een percentage van het inkomen is, minimaal 526 euro en maximaal ongeveer 5.261 euro per jaar. Afhankelijk van:

  • de leeftijd (hoeveel jaar dient er nog betaald te worden)
  • de wensen (welke voorzieningen dienen worden getroffen - de voorzieningen van de ANW zijn maar voor een beperkte groep beschikbaar)
  • de opbrengsten (bij AOW is het maar de vraag wanneer en hoeveel uitgekeerd zal worden)

In een aantal gevallen zijn nadere opties interessanter, denk aan:

  • Sparen voor AOW tekort (geld gaat niet verloren bij overlijden, en flexibeler inzetbaar).
  • Levensverzekering - gegarandeerde opbrengst bij overlijden binnen de looptijd van de verzekering.

Beoordeling situatie: Onderzoek Verzekering WLZ

  • De SVB beoordeelt dan de situatie, en geeft aan welke rechten blijven behouden en welke vervallen. Dit heet het Onderzoek Verzekering WLZ.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.