Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Global Family Insurance


De Global Family Insurance (GFI) is een pakketverzekering voor ziektekosten, buitengewone kosten en een aantal schadeverzekeringen, geschikt voor tijdelijk verblijf in het buitenland.

Belangrijke documenten

Aanvragen

Global Family Insurance

De GFI bestaat uit de volgende dekkingen:

 • Medische kosten
 • Buitengewone kosten (Assistance)
 • Ongevallendekking
 • Bagage / inboedelverzekering
 • Aansprakelijkheid

Het pakket wordt aangeboden in een tweetal varianten. Een Basic variant en een Comprehensive variant. Voor het verschil tussen deze twee varianten verwijzen wij graag naar het dekkingsoverzicht van de GFI zoals in pdf op deze website is opgenomen.

Belangrijke aandachtspunten:

 • De aanvrager van deze verzekering dient minimaal 18 en maximaal 69 jaar te zijn.
 • De GFI is ook geschikt als wereldreisverzekering. 
 • Indien u een (wereld)reis maakt per privé (zeil)boot dan geldt een toeslag op de premies zoals vermeld. Vraag advies via ons adviesformulier en wij rekenen u voor wat de toeslag zal zijn in uw specifieke geval. 
 • Let wel! Deze verzekering biedt nooit dekking in het land van oorsprong, ook niet bij tussentijds verblijf. Keert u tijdelijk terug naar Nederland of een ander ‘country of origin’ dan heeft u een andere verzekering nodig. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Deze verzekering hoeft niet per se voorafgaand aan uw vertrek uit uw land van oorsprong afgesloten te worden. U kunt deze verzekering dus ook afsluiten als u zich al in het buitenland bevindt.
 • Optioneel kan voor 110 euro per persoon per jaar nog een doorlopende annuleringsverzekering worden bijgesloten. Hou er rekening mee dat deze dekking dan voor alle verzekerde personen op de polis afgenomen dient te worden – dus ook voor eventuele meeverzekerde kinderen.
 • Indien u kiest voor de ‘Basic’ variant dan is het optioneel mogelijk om voor 50 euro per persoon op jaarbasis een dekking voor ziektekosten en ongevallen ontstaan door bijzondere sporten mee te verzekeren. Hou er rekening mee dat deze extra sportdekking dan voor alle verzekerde personen op de polis afgenomen dient te worden – dus ook voor eventuele meeverzekerde kinderen. De bijzondere sporten zijn: wintersport, onderwatersport en speleologie. Deze sporten zijn onder de Comprehensive dekking automatisch al meeverzekerd.
 • De GFI kent geen medische acceptatie. U hoeft bij aanvraag van de verzekering hieronder op de website geen gezondheidsverklaring in te vullen. Let echter op! De verzekering dekt nooit kosten die gemaakt moeten worden ten gevolge van bestaande aandoeningen. Indien u iets ‘mankeert’ – ook al heeft u daar weinig last van – dan is dat toch uitgesloten op deze verzekering. Ook aandoeningen waarvan medisch gezien aangenomen kan worden dat u die heeft maar die nog niet daadwerkelijk medisch gediagnosticeerd zijn vallen niet onder de dekking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een knie die pijn doet maar waarmee u, ongeacht de reden, nog nooit naar een dokter bent geweest.
 • De GFI is aan te houden tot 75 jarige leeftijd. Bent u van plan de rest van uw leven buiten uw land van oorsprong te verblijven dan moet u er rekening mee houden dat u op 75 jarige leeftijd een andere (vaak veel duurdere) verzekering zult moeten afsluiten. Of dat ook daadwerkelijk mogelijk is, is dan ook afhankelijk van uw gezondheidssituatie en medische historie op dat moment.
 • De verzekeraar behoudt zich het recht voor de verzekering te beëindigen bij een exorbitant claimgedrag. Dit maakt de GFI minder geschikt als permanente verblijfsverzekering in het buitenland.
 • Het hebben van betaald werk is niet noodzakelijk om de GFI te mogen afsluiten.
 • De verzekering is alleen af te sluiten door Europeanen die buiten hun land van oorsprong gaan wonen of reizen. Eventuele niet-Europeaanse partners en of niet-Europeaanse kinderen kunnen niet op de polis worden meeverzekerd. Lokale partners of kinderen, zowel Europees als niet-Europees, kunnen ook niet op deze polis verzekerd worden. 
 • Voor verblijf in Amerika (USA) verdubbelen de premies. Maakt de USA onderdeel uit van uw wereldreis dan betaalt u over uw gehele reisperiode de verhoogde premie.
 • Wij adviseren overigens de GFI niet af te sluiten bij langdurig verblijf in Amerika. De maximale vergoeding op ziektekosten is te beperkt om goed verzekerd te zijn bij een medische calamiteit.
 • Er geldt een eigen risico van 100 euro per jaar voor het onderdeel ziektekosten.
 • Zwangerschap is – na een wachttijd van een jaar - slechts beperkt verzekerd in de Comprehensive dekking (max 5000 euro). Een normale zwangerschap en bevalling zonder complicaties en uitgevoerd op basis van ‘Westerse standaard’ kost wereldwijd (ongeacht in welk land u zich bevindt) in de regel al meer dan 5000 euro. De GFI is derhalve niet de beste verzekeringsoplossing in het geval u een kinderwens heeft. U kunt dan beter uitkijken naar een ziektekostenverzekering die zwangerschap meer volledig dekt en zonder wachttijd zoals bijvoorbeeld – voor Nederlanders – het Goudse Expat Pakket.

Aanvragen (korting via JoHo)

 • De Global Family Insurance kan via de bemiddeling van JoHo Insurances op deze site aangevraagd worden. Klik op de link. Aan de rechterkant van de pagina treft u een korte aanvraagmodule waarna u op de pagina erna uw persoonsgegevens kunt invullen. Eenvoudig vlot en foutloos.
 • Vul de JoHo code ( JOHO )in om korting (2,5%) te verkijgen op de premie. De korting wordt direct na invoer toegepast.
 • In de online aanvraagmodule bent u verplicht om een einddatum van de verzekering op te geven. De GFI kan echter ook jaarlijks stilzwijgend verlengd worden. Dat is prettig want het voorkomt dat u jaarlijks de verzekering moet verlengen of opnieuw moet aanvragen  en voorkomt dat u plots onverzekerd zou raken. Bent u van plan om voor meerdere jaren in het buitenland te verblijven en wenst u graag een verzekering die jaarlijks stilzwijgend verlengd wordt, mail ons dan even nadat u de aanvraag heeft ingediend, wij gaan dat dan in orde maken met Expat & Co.  Let wel; in die email hebben we van u akkoord nodig dat u de verzekering doorlopend wenst te hebben en dat u akkoord gaat met de voorwaarden die gelden voor het opzeggen. U kunt de verzekering dan alleen stopzetten bij definitieve terugkeer in Nederland of als u 3 maanden voor het verlengen van de polis, schriftelijk opzegt. 

OOM Wonen in het buitenland

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP The Hague
The Netherlands
E: info@johoinsurances.org

Uitgebreide contact-informatie (telefonisch contact, afspraak).