Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Bupa Global Travel Insurance

Let op: sinds juni 2021 is de Bupa Global Travel Insurance niet langer aan te vragen bij Bupa. Bekijk de alternatieven onder 'Reis & Annulering' of vraag advies voor een passende internationale reisverzekering in uw situatie

1. Introductie

Internationale doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Bupa (voorheen van IHI), de Bupa Worldwide Travel Insurance. Deze doorlopende reisverzekering heeft als een van de weinige internationale reisverzekeringen ook dekking voor medische kosten buiten het woonland. Deze verzekering kan worden afgesloten ongeacht waar men woont, waarbij er wel wordt uitgegaan van een vast woonland. Reizen van maximaal 30 dagen aaneengesloten buiten dit woonland zijn verzekerd. Deze periode kan worden verlengd. Voor verdere kenmerken en voorwaarden van deze verzekering zie de brochure en de lijst hieronder.

  Enkele kenmerken:

  • Dekking tijdens reizen buiten het woonland (dus geen dekking in het woonland zelf).
  • Reizen van maximaal 30 dagen aaneengesloten zijn verzekerd (deze periode is te verlengen).
  • Geen eigen risico medische kosten, vrije keuze zorgverlener.
  • Directe betaling ziekenhuisrekeningen.
  • Voor alle soorten reizen: vakantie, studie, zakenreis, etc.
  • Veel "gevaarlijke" sporten zijn meeverzekerd.
  • Kinderen tot 2 jaar gratis meeverzekerd.
  • Na eerste jaar een lagere premie.
  • Af te sluiten en aan te houden tot en met 69 jaar (Multi Trip) of tot en met 74 jaar (Single Trip).
  • Ingangsdatum altijd de 1ste van de maand.

  Indien u deze verzekering voor vertrek wilt annuleren, dan brengt de verzekeraar administratiekosten in rekening. Hou er rekening mee dat deze kosten hoger kunnen zijn dan de betaalde premie, waardoor er geen restitutie van premie zal plaatsvinden na annulering van de verzekering. 

  Dekkingen

  • Medische kosten (vast onderdeel)
  • Optie 1: Non-Medical (bagage, ongevallen, rechtsbijstand, aansprakelijkheid)
  • Optie 2: Cancellation

   

  2. Belangrijke informatie met betrekking tot dekking voor covid-19

  In het volgende document vindt u toelichting over de situaties waarin de Bupa Travel insurance wel/geen dekking geeft voor covid-19 gerelateerde medische kosten:

   

  3. Uitsluitingen en beperkingen

   

  • Motorsports, Expeditions, mountaineering and trekking in Antarctica, the North Pole and Greenland are not covered by the insurance.
  • If the insurance is taken out after the insured has left the country of permanent residence, there is a waiting period of three days before the insurance takes effect.

  Landen met uitsluitingen of restricties

  Bij de Bupa Worldwide Travel Insurance gelden enkele uitsluitingen wat betreft woonland en enkele restricties wat betreft reisbestemmingen. Deze twee lijsten van landen zijn aan verandering onderhevig.

  Beperkingen mbt dekking voor kosten in verband met zwangerschap en bevalling

  Deze reisverzekering biedt tot op zekere hoogte dekking voor onvoorziene kosten (ziekte & ongeval) gerelateerd aan een zwangerschap. Dit is echter wel aan de volgende belangrijke beperkende voorwaarden verbonden:

  • Tot en met week 36, of tot en met week 18 in geval van vruchtbaarheids bevorderende behandelingen (fertility treatment) en/of een meerling. Ondergaat u een medische behandeling en weet u niet zeker of dat beschouwd wordt als 'fertility treatment' dan raden we u daan dat eerst na te vragen bij Bupa, stuur ons in dat geval een inhoudelijke mail en wij leggen het graag aan onze contactpersonen van Bupa voor; 
  • Onvoorziene kosten (gerelateerd aan de vrouw) als gevolg van ziekte of ongeval in verband met een vroeggeboorte worden alleen vergoed indien er aantoonbaar geen sprake was van complicaties voorafgaand aan de reis;
  • De kosten voor het kindje worden niet vergoed. Ook niet bij een vroeggeboorte. Dus ook geen vergoeding voor medisch kosten en repatriëring.
  • Het kindje kan na geboorte niet worden meeverzekerd.
  • Zie de polisvoorwaarden voor de exacte dekking en voorwaarden.

  In geval van een bestaande zwangerschap biedt deze verzekering dus niet volledig dekking, en niet de eerste keuze. Helaas hebben wij geen andere/betere reisverzekering in ons aanbod bij deze situatie. Risico's rondom zwangerschap en reizen zijn het beste te verzekeren met een goede doorlopende internationale ziektekostenverzekering. 

  Zie voor het complete overizcht de voorwaarden van deze verzekering.

   

  4. Offerte en afsluiten Bupa Travel

  Let op: sinds juni 2021 is de Bupa Global Travel Insurance niet langer aan te vragen bij Bupa. Bekijk de alternatieven onder 'Reis & Annulering' of vraag advies voor een passende internationale reisverzekering in uw situatie

   

  Gratis persoonlijk advies

  Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

  Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Stap 1: Contact
  Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

  Stap 2: Advies
  Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

  Stap 3: Aanvragen verzekering
  Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

  Stap 4: Service
  Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

  Stap 5: Beëindiging
  Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.