Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Premies Ziektekosten 2013

Komende periode worden de nieuwe premies van alle internationale ziektekosten verzekeringen weer bekend gemaakt. Zoals altijd natuurlijk een stijging. De vraag is alleen met hoeveel?!

Ontwikkeling van premies internationale ziektekostenverzekeringen 2013

Op deze pagina houden wij de stijgingspercentages bij van de verzekeraars waar wij mee samenwerken. Hieronder alvast een opsomming van de meest gebruikte:

 1. Goudse Expat Pakket:
  +6%.
 2. OOM Global Traveler:
  Sinds 7 november jl. is OOM Global Traveler flink aangepast. Dekking, premie en naam zijn anders, de verzekering is nu gesplitst in twee verschillende verzekeringen: 'Wonen in het Buitenland' (langlopend) en 'Tijdelijk wonen in het Buitenland' (kortlopend). De gevolgen voor de premie varieren per dekking en leeftijdscategorie. De premies stijgen tot 5-10%, bij enkele situaties 10-15%, maar ook 0-4%.
 3. Cigna Expatplus:
  +29%! Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.
 4. Delta Lloyd Buitenland:
  Wereld exclusief 0%, dure landen wel gestegen, % volgt nog.
 5. Allianz:
  +5% (basis) tot 8% (outpatient).
 6. ONVZ Internationaal:
  0%
 7. Bupa:
  +8%
 8. April Asia Expat
  +20%-27%! Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op.

Welke percentages zijn te verwachten? De medische kosten stijgen jaarlijks. daarbij speelt de schadelast van de verzekeraar een rol. een stijging tot zo'n 6% is relatief laag, 7% tot 12% gemiddeld. 13% tot 20% is hoog. Meer dan 20% is ERG hoog. De stijgingen van de afgelopen jaren spelen natuurlijk ook een rol. Om een voorbeeld te geven: 3 jaar lang 5% en 1 jaar 20% (totaal cumulatief 39%) is een lagere stijging over de gehele periode dan 4 jaar lang 9% (totaal cumulatief 41%).

Overstappen op een andere ziektekostenverzekering?

Als de premie niet teveel stijgt, is het het verstandigst bij deze verzekeraar te blijven. Iedere verzekeraar kan een keer een jaar hebben dat de stijging hoger is dan gemiddeld. Op zich een reden om alles weer een keer te bekijken. Maar aangezien iedere verzekeraar wel eens zo'n stijging doormaakt, is het verstandig alles goed af te wegen en na te vragen. Indien een verzekeraar voor een tweede jaar op rij fors stijgt, is er reden voor zorg! de schadelast is dan hoog, met de verwachting dat dit blijft.

Welke factoren spelen een rol bij de overstap?

 • Uw gezondheid. Bij gezondheidsproblemen kan het aanvragen van een andere verzekering problemen geven bij acceptatie van een nieuwe verzekering.
 • Tijd: Opzegtermijn lopende verzekering en aanvraagprocedure nieuwe verzekering. Nooit opzeggen voordat een nieuwe is aanvraag is geaccepteerd!
 • Kijk goed na wat gedekt is bij een nieuwe verzekering, en voorwaarden zoals bijvoorbeeld de maximale looptijd, individuele opzegbaarheid en premie-verhoging vanuit een verzekeraar.

Voor advies kan altijd met ons contact worden opgenomen! Via e-mail ( info@johoinsurances.org ) of het adviesformulier op deze website.

cumulatief

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.