Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling.

Wat kost een expatverzekering?

Gepubliceerd: 
Monday, 19 June, 2017

Wat kost een expatverzekering?

Veel mensen die wij spreken willen graag zo snel mogelijk weten wat een expatverzekering (internationale ziektekostenverzekering) kost. De exacte hoogte van de premie van een dergelijke verzekering hangt echter van veel factoren af.  U kunt ons bellen om premies op te vragen en u kunt ook op vrijwel alle pagina’s van onze website de premies zelf terugvinden. De premies staan sowieso vermeld in een pdf bestand, en u kunt vaak ook de premies doorrekenen in online applicaties. Als u op onze website online advies aanvraagt, sturen wij u een uitgebreid offerte overzicht toe per e-mail, gericht op uw situatie en plannen. Zo'n advies kost wel wat meer tijd en inspanning, ook van uzelf. Om toch een eerste snelle indicatie van kosten te geven hebben we dit blog geschreven. 

Welke factoren bepalen de premie?

In tegenstelling tot de Nederlandse basiszorgverzekering, zijn er bij internationale ziektekostenverzekering veel factoren die de uiteindelijk premie bepalen. Om een beeld te geven, volgt hier een opsomming van een aantal belangrijke factoren:

Leeftijd

De premie is als eerste vooral afhankelijk van de leeftijd. Statistisch is bewezen dat oudere mensen meer ziektekosten maken dan jongere mensen en dus is de premie voor een ouder persoon hoger dan die van jongeren. Bij de Nederlandse basisverzekering geldt geen leeftijdsafhankelijk tarief.

Soort verzekering en dekking

Binnen het aanbod aan particuliere ziektekostenverzekeringen is er veel meer variatie in dekking en voorwaarden. Er zijn daarbij geen minimumvereisten qua dekking. Er is dus meer keuze dan dat u heeft met de Nederlandse basisverzekering. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een goedkope en eenvoudige (budget) verzekering waarbij u alleen verzekerd bent voor ziekenhuisopnames en repatriëring. Een gemiddelde (medium) dekking is ook mogelijk waarbij u vergelijkbare dekking krijgt als dat u gewend was met de basisverzekering in Nederland. U kunt echter ook kiezen voor een verzekering die de dekking van een Nederlandse basisverzekering ruimschoots overstijgt; met ruime dekkingen voor alternatieve geneeswijzen, pre scans en één persoons ziekenhuiskamers.

Woonland

De premie is ook afhankelijk van waar u gaat wonen in het buitenland. In sommige landen (bijvoorbeeld in de USA, Singapore, Hong Kong en nog een aantal andere landen) zijn de kosten voor medische verzorging relatief erg hoog, waardoor verzekeraars voor mensen die wonen in betreffende landen soms een hogere premie in rekening brengen. Het kan per verzekeraar verschillen welke landen als "duur" worden beschouwd, de USA wordt echter door alle verzekeraars als duurste regio aangemerkt.

Looptijd

Looptijd van een verzekering is ook van belang. Zo bestaan er verzekeringen die maximaal 2 jaar kunnen ‘lopen’, of tot 65/67-jarige leeftijd. Het risico voor de verzekeraar is daardoor lager en de premie dus ook. Het nadeel van die verzekeringen is dat het geen zekerheid geeft op lange termijn als iemand langere tijd - of voor onbepaalde tijd - een verzekering nodig heeft.

Medische acceptatie

Bij particuliere verzekeringen geldt altijd dat verzekeraar de acceptatie en definitieve premie bepalen op basis van een aangeleverde (en door aanvrager zelf in te vullen) gezondheidsverklaring. Op basis van deze verklaring kunnen verzekeraars besluiten een hoger tarief dan standaard in rekening te brengen, gebaseerd op het medisch verleden.

Wat betaalt u in Nederland eigenlijk onder de streep aan zorgkosten?

In Nederland betaalt u, naast uw nominale premie van gemiddeld ruim 114 euro per maand, ook via tal van belastingen en heffingen mee aan de zorgkosten. Volwassen Nederlanders betalen excl. WLZ premie in 2018 per persoon gemiddeld € 4.522,- euro per jaar aan collectief gefinancieerde zorgkosten. (bron: Rijksbegroting 2018, Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Dat is afgerond zo'n 377 euro per maand en daar komen kosten voor tandarts, fysio en 'losse medicatie' zoals paracetamol dan nog bij.

Hou dus rekening met het bedrag van 377 euro per maand wat u in Nederland kwijt zou zijn als u een internationale ziektekostenverzekering vergelijkt, en kijk niet alleen naar de nominale premie die u zelf aan uw zorgverzekeraar betaalt want dan maakt u geen eerlijk vergelijk en neemt u mogelijk zelfs foute beslissingen!  

Voorbeelden van de premie bij verschillende situaties en dekkingshoogte

De hoogte van de premie op een internationale ziektekostenverzekering wordt vooral sterk bepaald door leeftijd en woonland. Iemand van 26 jaar woonachtig in Spanje betaalt beduidend minder verzekeringspremie dan een persoon van 42 die in Amerika woont. We geven graag een paar voorbeelden om dat te illustreren. 

Houdt u er rekening mee dat premies van toepassing zijn voor 2017, afhankelijk zijn van medische acceptatie en dit geen offerte is die is toegesneden op uw persoonlijke situatie.

LEEFTIJD LAND BUDGET DEKKING MEDIUM DEKKING TOP DEKKING TIJDELIJK
26 jaar Spanje €74 per maand €109 per maand €116 per maand €51 per maand
32 jaar Zuid-Afrika €86 per maand €142 per maand €167 per maand €85 per maand
37 jaar Singapore €86 per maand €147 per maand €233 per maand €85 per maand
42 jaar USA €265 per maand €320 per maand €430 per maand €171 per maand
55 jaar Mexico €134 per maand €237 per maand €371 per maand €170 per maand
65 jaar Indonesië €285 per maand €540 per maand €569 per maand €325 per maand

Benieuwd naar de kosten voor uw situatie? Vul ons adviesformulier in en ontvang een persoonlijk vergelijkingsoverzicht.

Toelichting verschillende dekkingen

 • Lage (budget) dekking (geen eigen risico)
  Deze dekking is gericht op vergoeding van kosten voor met name ziekenhuisopname en medische evacuatie.

 • Gemiddelde (medium) dekking (250 euro eigen risico)
  Deze dekking geeft aanvullend op de budget dekking ook dekking voor "outpatient kosten" (huisarts, apotheek medicijnen, fysiotherapie) en zwangerschap.

 • Hoge (top) dekking (250 euro eigen risico)
  Deze dekking geeft aanvullend op de medium dekking nog ruimere vergoedingen, en wel/meer dekking voor o.a. preventief onderzoek, alternatieve geneeswijzen.

 • Tijdelijke dekking (250 euro eigen risico)
  Deze dekking is gelijk aan de 'medium' dekking maar mag maximaal max 2 jaar duren.

Wij informeren u graag over de kleine verschillen in ziektekostenverzekeringen die juist zo’n grote impact kunnen hebben op uw verblijf (en gemoedsrust) in het buitenland. Maak gebruik van ons inzicht en ervaring en laat ons u helpen bij het inventariseren van de mogelijkheden en het maken van een keuze. Vul ons adviesformulier in dan sturen wij u binnen een paar werkdagen kosteloos een overzicht van premies en dekking voor u en uw eventuele gezinsleden.

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP The Hague
The Netherlands
T: +31883214561
E: info@johoinsurances.org